Werken in de nacht is topsport

Gezond werken in de nacht vergt een flinke dosis discipline van medewerkers. Ze moeten niet alleen hun sociale leven aanpassen. Net als topsporters moeten ze ook hun voeding, slaap en herstel heel bewust plannen. Werken in de nacht is echt topsport.

Werk je in ploegendiensten regelmatig ’s nachts dan is gezond werken in de nacht vergelijkbaar met het bedrijven van topsport. Goede zorg voor jezelf gaat je topprestaties opleveren.

Extra aandacht voor herstel

Waar het voor topsporters vanzelfsprekend is om veel aandacht te schenken aan hun herstel, vergeten nachtwerkers dat vaak. Toch is voldoende herstellen voor hen net zo belangrijk als voor topsporters. Op onnatuurlijke uren werken, zorgt automatisch dat de behoefte aan herstel en rust ook toeneemt. Extra aandacht voor herstel is dan ook nodig.

“Om 3.00 uur ’s nachts werken is echt wat anders dan om 15.00 uur ’s middags.”

Het nemen van een herstelmoment (ontspannen) of het doen van een powernap is niet altijd iets dat iedereen gemakkelijk kan. Het is iets dat men, net als in de topsport, op het werk heel bewust moet inplannen. Bovendien vraagt het vaak ook om gedragsverandering van medewerkers.

Verlaag de drempel om even ‘niks’ te doen.

Onszelf een rustmoment of een powernap gunnen, is een vorm van ‘zelf zorg’ die voor werknemers veel moeilijker en niet zo vanzelfsprekend is. Terwijl ontspanning hard nodig is om goed te blijven presenteren. Wil je werknemers stimuleren om (vaker) een rustmoment te nemen, dan is het belangrijk om de drempel te verlagen om even niks te doen.

“Ik bedrijf topsport, maar nu heel even niet.”
Focus niet alleen op powernap

Focus daarom niet alleen op een powernap, want er zijn veel meer manieren om rust en ontspanning te vinden op het werk. Wij bieden maatwerk interventies. Met VITA Sentation faciliteer je namelijk meerdere vormen van herstel voor een grotere doelgroep.

Niet iedereen wil slapen op het werk, laat daarom de focus op de powernap los. Net als een topsporter willen ook medewerkers zelf de regie houden over hun ontspanning en rust. Hier moet dan ook rekening mee worden gehouden als interventies worden toegepast. Wij adviseren VITA Sentation producten om op het werk een dagelijks rustmoment te bieden.

VITA Sentation powernapstoelen en powernapbedden

Met deze faciliteiten hebben gebruikers zelf de regie en verlaag je de drempel om even niks te doen. Een rustmoment wordt hiermee al snel onderdeel van de dagelijkse routine.

Hulp bij ontspanning met FPS technologie

Om alle ‘topsporters’ tijdens de nacht beter te ondersteunen, biedt VITA Sentation powernapstoelen mét FPS (Frequency Physio Support) ontspanningstechnologie. Deze technologie is gebaseerd op de ontspanningswaarde van laagfrequent geluid. De geluidsgolven zorgen voor een heerlijke ontspannende ervaring die het welzijn van medewerkers op het werk verbetert.

De technologie maakt het voor nachtwerkers heel eenvoudig om zelf vorm te geven aan hun eigen rustmoment. Met één druk op de knop selecteert een medewerker een FPS ontspanningsprogramma naar keuze. Hij of zij kan kiezen uit 12 programma’s met allemaal een ander specifiek hersteldoel. Denk bijvoorbeeld aan empowerment (opkikker voor lichaam en geest), mindfulness (rust zonder te moeten slapen), massage (diepe ontspanning van de spieren), physical relief (onderrug, schouders, hamstring) en powernap.

FPS ontspanningstechnologie biedt herstel categorieën

FPS ontspanningstechnologie biedt diverse herstel categorieën.

Partner op het gebied van herstel en ontspanning

De laatste jaren hebben we met VITA Sentation vele projecten (lees meer over onze referenties) succesvol afgerond. Voor klanten in verschillende bedrijfssectoren zijn wij dé partner op het gebied van herstel en ontspanning. Met projecten zoals ‘Fit door de nacht’ en ‘Vitaal overdag’ leveren we samen een belangrijke bijdrage aan het wellbeing van medewerkers en optimaliseren we de work performance.

Maatwerk en duurzame oplossingen

Als specialisten bieden we altijd maatwerk en streven we naar duurzame oplossingen. We pakken projecten bij voorkeur van A tot Z aan. Welke onderdelen daarin precies worden opgepakt, hangt af van de behoeften. Zo bieden wij voor de zorg: Fit door de nacht projecten en voor de industrie: Fit door nacht projecten.

We delen graag onze kennis, zo kun je ook onze gratis onze whitepapers aanvragen.

Whitepaper Fit door de nacht voor de industries        Whitepaper Fit door de nacht voor de zorg

Whitepaper ‘Fit door de nacht en Vitaal overdag’

Natuurlijk gaan we ook graag verder met je in gesprek over hoe we samen jullie topsporters beter kunnen begeleiden in de nacht.
Bel voor een vrijblijvende afspraak (in onze showroom of bij jou op locatie): T. (0)344 571444
E-mail voor specifieke vragen of meer informatie: info@vitasentation.nl