Het bedrijf Newas

Het bedrijf Newas is in 2012 opgericht met een duidelijke missie. De aanpak van een maatschappelijk issue; de schaarste in rust en ontspanning voor werknemers en hiermee de groeiende behoefte aan herstel op het werk.

Eigen label – made in Holland

Onder het eigen label VITA Sentation biedt het bedrijf Newas faciliteiten voor maatwerkoplossingen. De uitgebreide productportfolio biedt exclusieve powernapoplossingen die dankzij de integratie van FPS-ontspanningstechnologie gebruikers de optie bieden om hun herstelmoment geheel naar eigen behoefte vorm te geven.

Newas adviseert organisaties en ondersteunt de operationele implementatie met presentaties, workshops, trainingen en praktische tools. Herstel op het werk is een thema dat in iedere bedrijfstak actueel is en onze bijzondere aandacht verdient. We ontwerpen en produceren dan ook al onze producten in eigen beheer en we hebben ons kantoor en onze showroom in Buren (GLD).

Showroom

In een ontspannen ambiance ontvangen wij je graag in onze showroom in Buren. Hier vind je ons uitgebreide powernap assortiment en kun je in alle rust de faciliteiten uitproberen. Ook besteden we hier bijzondere aandacht aan onze zelf ontwikkelde FPS ontspanningstechniek.

FPS is geïntegreerd in onze powernapfaciliteiten ter ondersteuning van diepe ontspanning en snel herstel. In onze showroom kun je de FPS herstelprogramma’s in alle rust uitproberen. Daarnaast delen we tijdens het bezoek ook graag onze kennis op het gebied van ontspanning en herstel. Het faciliteren en implementeren van herstel op de werkvloer is ons dagelijks werk. Zo hebben we de afgelopen jaren tal van bedrijven en intermediairs begeleid met betrekking tot de implementatie van herstel op het werk.

Je bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan onze showroom.

+31 (0)344 571444 info@vitasentation.nl
Professionaliteit en maatwerk

Onze aanpak

Professionaliteit en maatwerk zijn kenmerkend voor onze aanpak. We helpen organisaties om de individuele kennis en het begrip van vermoeidheid en herstel te vergroten. Daarbij besteden we veel aandacht en zorg aan de vereiste cultuur- en gedragsverandering.

Onze gepassioneerde medewerkers vertalen kennis en ontwikkelingen op het gebied van rust, herstel en ontspanning, naar praktische tools voor op het werk en in de sport.

Duurzame oplossingen

Wij hechten veel belang aan duurzame oplossingen en zien goede service als vanzelfsprekend. We werken nauw samen met een uitgebreid netwerk van slaap- deskundigen en vitaliteitexperts ten behoeve van een optimale dienstverlening.

Bekijk onze maatwerk oplossingen
Bedrijfshistorie

Ons verhaal

 • Oprichting Newas

  De historie van het bedrijf Newas gaat terug naar 2012.
  Het bedrijf richt zich voornamelijk op mensen met een zorgbehoefte en biedt speciale ontspanningsfaciliteiten.

 • FPS ontspanningstechnologie

  Newas ontwikkelt de innovatieve FPS ontspannings-technologie. Deze biedt extra ondersteuning bij ontspanning en herstel en blijkt al snel van grote meerwaarde. Een pilot studie aan het Donders Instituut (onderdeel Radboud Universiteit) bevestigt de ontspanningswaarde van FPS. De techniek wordt geïntegreerd in een serie speciale stoelen.

 • Behandelstoel model Comfort

  Newas ontwikkelt een speciale behandelstoel voor o.a. fysiotherapeuten. De stoel is voorzien van FPS ontspanningstechnologie. Mensen met hoge spierspanningen, zoals bij de ziekte van Parkinson hebben baat bij FPS. Zij voelen zich dankzij de FPS meer ontspannen. De effectiviteit van fysiotherapeutische behandelingen kan met FPS worden vergroot.

 • Matras met FPS

  In samenwerking met slaapspecialist ‘De Suite‘ in Moordrecht wordt een speciaal matras met FPS ontwikkeld. Newas ontwikkelt exclusief voor dit segment nieuwe FPS programma’s. Deze zijn specifiek gericht op slaap en ontspanning tijdens de nacht.
  De samenwerking is succesvol en ‘De Suite’ biedt al jaren, klanten met een specifieke zorgvraag, deze bijzondere vorm van (slaap)ontspanning.

 • Herstel op het werk

  Newas ziet een groeiende behoefte aan ontspanning en herstel op het werk. Zij gaat zich met nieuwe concepten verder specialiseren op de zakelijke markt. De ontwikkelde FPS technologie levert een belangrijke bijdrage aan de preventie en interventie behoefte op de werkplek.

 • Het merk VITA Sentation

  Newas profileert zich in Nederland als dé expert in ontspanning en herstel. De producten worden  onder het merk VITA Sentation op de markt gebracht.

 • Introductie eerste powernapstoel: VITA Sentation Luxury

  Newas ontwikkelt in samenwerking met ergonomisch specialisten de eerste powernapstoel in Nederland. Het bedrijf brengt het model, uitgevoerd met FPS ontspanningstechnologie onder de naam VITA Sentation Luxury op de markt.

  De exclusieve stoel is zeer comfortabel en heeft een luxueus design. De geïntegreerde FPS technologie biedt veel verschillende en zeer praktische mogelijkheden om te ontspannen.

 • VITA Sentation Lounger

  In december 2015 brengt Newas een nieuw VITA Sentation model op de markt. Naast het eerder uitgebrachte Luxury model is nu een tweede powernapstoel beschikbaar.

  De VITA Sentation Lounger is speciaal ontwikkeld voor gebruik in publieke ruimten (zoals vlieghavens). Belangrijk uitgangspunt in het ontwerp is een solide, extra verzwaarde stoel in een vaste stand.

 • VITA Sentation Basic

  Newas voegt een extra relaxstoel toe aan haar productrange. De VITA Sentation Basic is een slank vormgegeven stoel die uitstekend gebruikt kan worden voor een powernap. De stoel maakt een goede powernap overal en voor iedereen toegankelijk.

 • Fit door de nacht

  Newas legt een duidelijke focus op de toenemende behoefte aan herstel voor medewerkers in onregelmatige diensten.

   

  ‘Fit door de nacht’ projecten worden samen met
  zorgpartners en nachtwerkexperts vormgegeven en uitgerold. Hiermee groeit ook in het buitenland de interesse in VITA Sentation stoelen met FPS technologie

 • VITA Sentation Nap Spacer

  Eind 2021 brengt Newas de ‘Nap Spacer‘ op de markt. Het slimme powernapbed is voorzien van een zeer comfortabel matras en is voorzien van FPS technologie.

   

  Dankzij de inklapfunctie, neemt het bed zeer weinig ruimte in beslag en is hierdoor bij uitstek geschikt voor kleine of multifunctionele ruimtes.

 • Laatste ontwikkelingen

  Hwet bedrijf Newas houdt zich vast aan een lange termijn visie en legt de focus daarbij op een verdere ontwikkeling van onze expertise: ‘Het faciliteren van een ideaal herstelmoment voor medewerkers en sporters’.

  Hiermee dragen wij bij aan een betere vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dit doen wij met passie en gebaseerd op onze jarenlange ervaring.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons op social media.

   

   

Meer weten over het belang van herstel en ontspanning?
Wij delen graag onze kennis.

Maak een afspraak
Op het werk

Intensivering van moderne arbeid roept om meer tijd voor adequaat herstel. Paradoxaal genoeg lijkt er echter steeds minder gelegenheid voor herstel. Het werk is namelijk nooit af, we werken langer door en we nemen het zelfs mee naar huis. De verhouding werk en voldoende rust/ontspanning is daarmee al snel uit balans.

Herstel als energiebron

Herstel is een krachtige energiebron en daarmee een buffer tegen werkstress en uitval door overbelasting. De tijd die hiervoor buiten werktijd beschikbaar is, is steeds vaker beperkt, terwijl de behoefte aan rust en ontspanning op het werk groeit.

Het faciliteren van een rustmoment door werkgevers verbetert de werkprestaties en het mentale en fysieke welzijn van werknemers. Newas biedt met VITA Sentation maatwerkoplossingen voor werkgevers én werknemers.

 

In de (top)sport
In de sport is herstellen van geleverde inspanningen cruciaal voor het behalen van succes. Het nemen van herstelmomenten tussen de trainingen en wedstrijden maakt dat sporters prestaties van de hoogste kwaliteit en met volle aandacht kunnen leveren.

Overvolle schema’s met te weinig hersteltijd kunnen negatieve gevolgen hebben voor de (team)prestaties en verhogen het blessure-risico.

Fit for performance

Extra herstel houdt de sporter vitaal en energiek. Van belang daarbij is de focus op de individuele behoefte aan herstel en ontspanning.

Newas faciliteert persoonlijk herstel voor sporters en geeft hen met FPS ontspanningstechnologie zelf de ‘controle’ over zijn of haar herstel.

Interventie en preventie

Fit door de nacht projecten

De onnatuurlijke werkuren van de nachtdiensten zijn extra belastend en hebben ook op het privéleven grote impact. Nachtwerkproblematiek is helaas niet geheel te ondervangen,
maar met de juiste interventies zijn de schadelijke gevolgen
wel te beperken en de nachtdiensten wel draaglijker te maken.

Wij ondersteunen u graag met onze ‘Fit door de nacht projecten’.

Meer over onze projecten