Het bedrijf Newas

Het bedrijf Newas is in 2012 opgericht met een duidelijke missie. De aanpak van een maatschappelijk issue; de schaarste in rust en ontspanning voor werknemers en hiermee de groeiende behoefte aan herstel op het werk.

Kennis en expertise

Newas heeft een bewezen track record en veel kennis. Het bedrijf richtte zich in de beginjaren op het faciliteren van patiënten met een zorgvraag (o.a. Parkinson en gehandicapte zorg). De behoefte aan ontspanning en herstel op de werkvloer groeide echter sterk en dit verlegde het werkveld van de zorgomgeving naar de werkomgeving. Met een powernap of rustmoment als arbeidsrelevante interventie.

Dankzij onze ruime ervaring en unieke powernapfaciliteiten zijn we voor tal van bedrijven en intermediairs al jarenlang hun partner op het gebied van herstel op het werk. Meer over onze kennis en expertise.

Innovatieve technologie

Wij kijken voortdurend naar mogelijkheden om rust en ontspanning te optimaliseren. Zo hebben we een innovatieve technologie ontwikkeld die helpt bij diepe ontspanning en effectief herstel. FPS-ontspanningstechnologie is gebaseerd op de ontspannende werking van laagfrequente geluidsgolven. FPS (Frequency Physio Support) kan naar wens worden geïntegreerd in onze powernapfaciliteiten en biedt naast powernap nog vele andere vormen van herstel.

Eigen merk – VITA Sentation

Onder het eigen merk VITA Sentation biedt Newas een uitgebreide product portfolio aan powernapfaciliteiten. Deze worden in Nederland in eigen beheer geproduceerd.

Bezoek onze showroom

In een ontspannen ambiance ontvangen wij je graag in onze showroom in Buren. Hier vind je al onze powernapfaciliteiten en kun je ze in alle rust uitproberen.

Neem contact op voor een bezoek aan onze showroom of voor een afspraak bij jouw op locatie.

+31 (0)344 571444 info@vitasentation.nl
Het bedrijf Newas

Uw herstelspecialist

Professionaliteit en maatwerk

De implementatie van een rustmoment vraagt om gedragsveranderingen op individueel niveau, maar ook om een rustcultuur op organisatie niveau. Daarom adviseren en ondersteunen we organisaties bij de operationele implementatie.

Praktische tools

We geven masterclasses, presentaties, workshops/trainingen, klinische lessen en bieden praktische tools. Dit verzorgen we zelf of we werken bij specifieke behoeften samen met slaap- en arbospecialisten om jouw organisatie te ontzorgen.

Duurzame oplossingen

Wij hechten veel belang aan duurzame oplossingen en zien goede service als vanzelfsprekend. We werken nauw samen met een uitgebreid netwerk van slaap- deskundigen en vitaliteitexperts ten behoeve van een optimale dienstverlening.

VITA Sentation producten
Milestones

Bedrijfshistorie

 • 2012 Oprichting Newas

  De historie van het bedrijf Newas gaat terug naar 2012.
  Het bedrijf richt zich voornamelijk op mensen met een zorgbehoefte en biedt speciale ontspanningsfaciliteiten.

 • FPS ontspanningstechnologie

  Newas ontwikkelt de innovatieve FPS ontspannings-technologie. Deze biedt extra ondersteuning bij ontspanning en herstel en blijkt al snel van grote meerwaarde. Een pilot studie aan het Donders Instituut (onderdeel Radboud Universiteit) bevestigt de ontspanningswaarde van FPS. De techniek wordt geïntegreerd in een serie speciale stoelen.

 • Behandelstoel model Comfort

  Newas ontwikkelt een speciale behandelstoel voor o.a. fysiotherapeuten. De stoel is voorzien van FPS ontspanningstechnologie. Mensen met hoge spierspanningen, zoals bij de ziekte van Parkinson hebben baat bij FPS. Zij voelen zich dankzij de FPS meer ontspannen. De effectiviteit van fysiotherapeutische behandelingen kan met FPS worden vergroot.

 • Matras met FPS

  In samenwerking met slaapspecialist ‘De Suite‘ in Moordrecht wordt een speciaal matras met FPS ontwikkeld. Newas ontwikkelt exclusief voor dit segment nieuwe FPS programma’s. Deze zijn specifiek gericht op slaap en ontspanning tijdens de nacht.
  De samenwerking is succesvol en ‘De Suite’ biedt al jaren, klanten met een specifieke zorgvraag, deze bijzondere vorm van (slaap)ontspanning.

 • Herstel op het werk

  Newas ziet een groeiende behoefte aan ontspanning en herstel op het werk. Zij gaat zich met nieuwe concepten verder specialiseren op de zakelijke markt. De ontwikkelde FPS technologie levert een belangrijke bijdrage aan de preventie en interventie behoefte op de werkplek.

 • Het merk VITA Sentation

  Newas profileert zich in Nederland als dé expert in ontspanning en herstel. De producten worden  onder het merk VITA Sentation op de markt gebracht.

 • Introductie eerste powernapstoel: VITA Sentation Luxury

  Newas ontwikkelt in samenwerking met ergonomisch specialisten de eerste powernapstoel in Nederland. Het bedrijf brengt het model, uitgevoerd met FPS ontspanningstechnologie onder de naam VITA Sentation Luxury op de markt.

  De exclusieve stoel is zeer comfortabel en heeft een luxueus design. De geïntegreerde FPS technologie biedt veel verschillende en zeer praktische mogelijkheden om te ontspannen.

 • VITA Sentation Lounger

  In december 2015 brengt Newas een nieuw VITA Sentation model op de markt. Naast het eerder uitgebrachte Luxury model is nu een tweede powernapstoel beschikbaar.

  De VITA Sentation Lounger is speciaal ontwikkeld voor gebruik in publieke ruimten (zoals vlieghavens). Belangrijk uitgangspunt in het ontwerp is een solide, extra verzwaarde stoel in een vaste stand.

 • VITA Sentation Basic

  Newas voegt een extra relaxstoel toe aan haar productrange. De VITA Sentation Basic is een slank vormgegeven stoel die uitstekend gebruikt kan worden voor een powernap. De stoel maakt een goede powernap overal en voor iedereen toegankelijk.

 • Fit door de nacht

  Newas legt een duidelijke focus op de toenemende behoefte aan herstel voor medewerkers in onregelmatige diensten.

   

  ‘Fit door de nacht’ projecten worden samen met
  zorgpartners en nachtwerkexperts vormgegeven en uitgerold. Hiermee groeit ook in het buitenland de interesse in VITA Sentation stoelen met FPS technologie

 • VITA Sentation Nap Spacer

  Eind 2021 brengt Newas de ‘Nap Spacer‘ op de markt. Het slimme powernapbed is voorzien van een zeer comfortabel matras en is voorzien van FPS technologie.

   

  Dankzij de inklapfunctie, neemt het bed zeer weinig ruimte in beslag en is hierdoor bij uitstek geschikt voor kleine of multifunctionele ruimtes.

 • Laatste ontwikkelingen

  Het bedrijf Newas houdt zich vast aan een lange termijn visie en legt de focus daarbij op een verdere ontwikkeling van onze expertise: ‘Het faciliteren van een ideaal herstelmoment voor medewerkers en sporters’.

  Hiermee dragen wij bij aan een betere vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dit doen wij met passie en gebaseerd op onze jarenlange ervaring.

  Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons op social media.

   

   

Meer weten over het belang van herstel en ontspanning?
Wij delen graag onze kennis.

Maak een afspraak
Interventie en preventie

Fit door de nacht projecten

De onnatuurlijke werkuren van de nachtdiensten zijn extra belastend en hebben ook op het privéleven grote impact. Nachtwerkproblematiek is helaas niet geheel te ondervangen,
maar met de juiste interventies zijn de schadelijke gevolgen
wel te beperken en de nachtdiensten wel draaglijker te maken.

Wij ondersteunen u graag met onze ‘Fit door de nacht projecten’.

Meer over onze projecten