Herstel op kantoor

Voldoende herstel op kantoor is van belang. Het Wellbeing at work en de Work performance van werknemers zijn afhankelijk van een goede balans in werkinspanningen en herstel. Met de steeds verdergaande digitalisering van onze maatschappij en de 24-uurs economie vervagen grenzen tussen privé en werk. Rust en ontspanning zijn hierdoor schaars geworden.

Herstel op kantoor is een sleutelfactor

Het faciliteren van extra (kort) herstel op kantoor is dan ook geen luxe. Het is een waardevolle tool om werknemers vitaal en duurzaam inzetbaar te houden.

VITA Sentation powernapstoelen

Expertise en knowhow

De schaarste in rust en ontspanning wordt voor werknemers steeds groter. En het faciliteren van herstel op het werk is, binnen vitaliteitstrajecten vaak onbekend terrein. Het faciliteren en succesvol implementeren van herstel op het werk vraagt om een gedrags- en cultuurverandering. Kennisoverdracht en het creëren van awareness liggen hieraan ten grondslag.

Met het faciliteren van herstel ondersteunen wij werkgevers in het behouden en verbeteren van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

 

Modern werkgeverschap

Het faciliteren van rust en ontspanning biedt werkgevers een mooie kans om zich in positieve zin te onderscheiden en werknemers duurzamer aan de organisatie te verbinden.

Het is belangrijk om werknemers te faciliteren in hun herstelbehoefte. Behoud van autonomie over het eigen herstel is daarbij erg belangrijk en hoort bij modern werkgeverschap.

Met de inrichting van herstel op het werk leggen we voor organisaties de focus op een preventieve aanpak.

Wat doe jij bij vermoeidheid?

Gun jezelf een rustmoment

Het werk is nooit af, dus werken we maar langer door. Je negeert de signalen van vermoeidheid en kan meestal zelf niet goed meer beoordelen hoe moe je eigenlijk bent. Vaak signaleer je het ook te laat. Je bent minder energiek, minder productief en voelt je minder goed.

Het nemen van een kort rustmoment geeft je de mogelijkheid om snel te herstellen. Het houd je vitaal en zorgt dat je performance op peil blijft.

Op zoek naar faciliteiten voor powernap en ander kort herstel?

Overzicht van al onze producten Productfolder powernapstoel
Referenties

Relaties die kiezen voor VITA Sentation

Zij hebben bewust gekozen voor onze professionele aanpak met maatwerk- oplossingen en faciliteren medewerkers in hun herstelbehoefte.

Bekijk onze refentieprojecten
Persoonlijke ervaringen

Wat zeggen onze klanten

Adviseur Werk & Gezondheid

Reinier de Graaf ziekenhuis

‘We ontvangen onwijs enthousiaste reacties op de stoelen. We hebben nu een roulatiesysteem, zodat ook andere afdelingen ze kunnen uitproberen. Sommige afdelingen willen ze niet meer kwijt.’

Expert nachtarbeid/ploegendienst

Erasmusmc

‘De VITA Sentation stoelen zetten we bij diverse projecten (o.a. Perfectfit@night) in en al het personeel van het Erasmusmc mag er gebruik van maken.’

Operator Verkeerscentrale

Port of Rotterdam

‘Ik ben echt zo vertrokken en voel me na een herstelprogramma van twintig minuten veel fitter dan daarvoor.’

Projectondersteuner Gezond door de nacht

Jeroen Bosch ziekenhuis

‘De verpleegkundigen maken er in de nacht veel gebruik van. De techniek helpt ze om beter te kunnen ontspannen.’

Sportarts en powernapspecialist

Nap@work

‘De Vita Sentation Luxury is de ultieme powernapstoel! Professioneel & luxe.’

Teamleider SEH

Bravis ziekenhuis

‘Het is echt heel fijn om in de nacht, als het even kan een rustmoment te pakken in de stoel.’

Teamleider Verkeersafhandeling

Divisie Havenmeester

‘Het is mooi dat we op deze manier samen kunnen werken om de impact van de zware diensten te verlagen.’

Teamleider zorg IC

Radboudumc

‘Medewerkers voelen zich merkbaar alerter en vitaler na een powernap in de stoel. Ze gebruiken de stoelen zowel overdag als ’s nachts.’

Teamleider zorg kwaliteit en veiligheid

Radboudumc

‘Medewerkers voelen zich na een herstelmoment in de VITA Sentation stoel merkbaar alerter en vitaler.’

Start zelf een project

Kom in actie en zet herstel van arbeid op de agenda. Maak vermoeidheid binnen de organisatie bespreekbaar en verbeter het welbeing en de work performance van medewerkers.

We hebben praktische tools voor je ontwikkeld om de kennis over vermoeidheid en herstel op individueel niveau te vergroten. En de vereiste cultuurverandering binnen afdelingen en organisaties te ondersteunen.

 

Projectinformatie opvragen