Fit door de nacht zorg

Interventie voor nachtwerk

In 2020 werkten er maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders soms of regelmatig in de nacht. De grootste groepen nachtwerkers werken in de zorg. Deze groep medewerkers loopt extra gezondheidsrisico’s en heeft extra zorg nodig. Hoe kunnen zij gezonder werken in de nacht?

Fit door de nacht zorg

De VITA Sentation projecten ‘Fit door de nacht’ leiden tot verbeteringen work performance, in veiligheid en welzijn en hebben als doel gezonder werken in de nacht. Het helpt werkgevers om de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren.

Powernapoplossingen Aanvraag whitepaper

Nachtwerkproblematiek

Mensen die ’s nacht werken hebben te maken met een verstoorde biologische klok. Ze zijn actief op het moment dat het lichaam in slaapstand verkeert en vice versa. ‘s Nachts werken kost veel meer energie dan overdag.

Verstoord circadiaans ritme

Een verstoring van je biologische klok kan leiden tot een verstoord herstelvermogen en spijsverteringsproblemen, maar het geeft ook een verhoogd risico op diabetes mellitus (type 2) en hart- en vaatziekten.

Bovendien komen bij nachtwerkers slaapproblemen (verkorte slaapduur, verslechterde slaapkwaliteit en vermoeidheid) anderhalf tot tweemaal vaker voor dan bij mensen die overdag werken.

Interventie voor nachtwerk

Vermoeidheid op de werkvloer heeft niet alleen effect op het welzijn van medewerkers, maar ook op de veiligheid. Dit vraagt om een professionele aanpak met maatwerkoplossingen voor herstel op het werk.

Fit door de nacht zorg

Wat doe jij bij vermoeidheid?

De Nederlandse zorg heeft, mede door COVID-19 te maken met hoge werkdruk, personeelstekorten, oplopend verzuim en een toename van psychische klachten onder personeel.

De duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers staat hiermee onder druk.

VITA Sentation faciliteiten

Het faciliteren van extra herstel op het werk, is een belangrijke interventie voor nachtwerk. VITA Sentation faciliteiten bieden maatwerk.

Interesse in een presentatie over ‘Fit door de nacht’ bij jou op locatie?
Of lees je graag eerst onze whitepaper?

Plan een afspraak Aanvraag whitepaper
Referentieprojecten

Fit door de nacht zorg

Deze relaties kozen bewust voor een professionele aanpak met Fit door de nacht maatwerkoplossingen voor de industrie, transport en zorg sector.

 

Bekijk onze referentieprojecten
Persoonlijke ervaringen

Wat zeggen onze klanten

Adviseur Werk & Gezondheid

Reinier de Graaf ziekenhuis

‘We ontvangen onwijs enthousiaste reacties op de stoelen. We hebben nu een roulatiesysteem, zodat ook andere afdelingen ze kunnen uitproberen. Sommige afdelingen willen ze niet meer kwijt.’

Expert nachtarbeid/ploegendienst

Erasmusmc

‘De VITA Sentation stoelen zetten we bij diverse projecten (o.a. Perfectfit@night) in en al het personeel van het Erasmusmc mag er gebruik van maken.’

Operator Verkeerscentrale

Port of Rotterdam

‘Ik ben echt zo vertrokken en voel me na een herstelprogramma van twintig minuten veel fitter dan daarvoor.’

Projectondersteuner Gezond door de nacht

Jeroen Bosch ziekenhuis

‘De verpleegkundigen maken er in de nacht veel gebruik van. De techniek helpt ze om beter te kunnen ontspannen.’

Sportarts en powernapspecialist

Nap@work

‘De Vita Sentation Luxury is de ultieme powernapstoel! Professioneel & luxe.’

Teamleider SEH

Bravis ziekenhuis

‘Het is echt heel fijn om in de nacht, als het even kan een rustmoment te pakken in de stoel.’

Teamleider Verkeersafhandeling

Divisie Havenmeester

‘Het is mooi dat we op deze manier samen kunnen werken om de impact van de zware diensten te verlagen.’

Teamleider zorg IC

Radboudumc

‘Medewerkers voelen zich merkbaar alerter en vitaler na een powernap in de stoel. Ze gebruiken de stoelen zowel overdag als ’s nachts.’

Teamleider zorg kwaliteit en veiligheid

Radboudumc

‘Medewerkers voelen zich na een herstelmoment in de VITA Sentation stoel merkbaar alerter en vitaler.’

Wil jij gezonder werken in de nacht?

Kom in actie, start een Fit door de nacht project en zet gezonder werken in de nacht op de agenda. Maak interventies binnen de organisatie bespreekbaar en verbeter het welzijn en de veiligheid van jou en jouw collega’s.

Fit door de nacht zorg

Kies voor een professionele aanpak met maatwerkoplossingen. We hebben innovatieve powernapoplossingen en praktische tools voor je ontwikkeld.

Kies voor een professionele aanpak met maatwerkoplossingen. We hebben innovatieve powernapoplossingen en praktische tools voor je ontwikkeld.

 

Maak een kennismakingsafspraak