Kennis & Expertise

Newas is het bedrijf achter VITA Sentation en dé specialist in herstel en ontspanning. Een succesvolle implementatie van interventies is een proces en behoeft een professionele aanpak. Wij hebben jarenlange ervaring met de implementatie van herstel op het werk. Onze expertise is groot en het delen van kennis is voor ons vanzelfsprekend.

Praktische tools en eigen technologie

We vertalen kennis en ontwikkelingen op het gebied van rust en ontspanning, naar praktische tools voor op het werk en in de sport. Daarnaast biedt de door ons ontwikkelde FPS technologie maatwerk voor elke vorm van herstel.

Samenwerking

We werken nauw samen met een uitgebreid en professioneel netwerk van fysiotherapeuten, powernapexperts, slaap- en nachtwerkdeskundigen en leefstijlcoaches.

Wees bewust en pak je rust

Het belang van herstel

  • Diepe ontspanning voor topsporters

De harde trainingsarbeid van topsporters moet altijd in verhouding zijn tot een periode van rust en herstel. Door te trainen beschadig je je spiervezels, herstel is nodig om weer sterker te worden.

Behoud de regie over je herstel

Prestaties en progressie zijn grotendeels afhankelijk van de mate waarin je als sporter kan herstellen. Hoe herstel je optimaal? Met FPS ontspanningstechnologie neem je de regie over het managen van je energieniveau.

  • Tijd voor rust, juist in drukke tijden

Wanneer je overdag momenten van rust en herstel neemt, zul je ‘s avonds beter slapen. Rust nemen wordt te vaak gezien als sluitpost van de tijdsbegroting in plaats van als basisingrediënt.

Gun jezelf een rustmoment

Wanneer we uitrusten maakt ons lichaam serotonine aan. Dit hormoon bestrijdt de negatieve gevolgen van stress, het zorgt voor een gevoel van rust en tevredenheid. Te druk? Pak snel je rust met VITA Sentation.

  • Doorwerken als je vermoeid bent

Heb je onvoldoende hersteltijd, maar ervaar je geen vermoeidheid als je hard doorwerkt? Dan maakt je lichaam mogelijk gebruik van compensatoire stress. Dit is een soort noodaggregaat, waarbij stresshormonen (o.a. cortisol en adrenaline) de benodigde energie leveren.

Stress als energieleverancier

Deze energie-leverancier vergroot je herstelschuld en kan chronische stress veroorzaken. Kies voor gezond herstel met FPS ontspanningstechnologie.

  • Interventie voor nachtwerk

Werken in onregelmatige diensten of in de nacht verstoort de biologische klok en hierdoor is de behoefte aan herstel nog groter dan overdag.

Powernap als interventie

Het faciliteren van een powernap op het werk is volgens de RIVM een belangrijke interventie. Een powernap is volgens de experts een goede interventie. Lees meer over onze Fit door de nacht projecten.

Op zoek naar praktische tools voor interventie?

Download onze whitepapers

Ontspanning
Zorg ook op het werk voor goede ontspanning om het werkgeluk én de effectiviteit van werknemers te verhogen. Ontspanning op de werkvloer heeft ook een positieve invloed op de werksfeer en komt de samenwerking ten goede. Het bevordert wellbeing en de work performance van werknemers.

Een belangrijke voorwaarde voor optimale prestaties in de (top)sport is een juiste balans in inspanning en ontspanning. Het faciliteren van diepe ontspanning op trainings- en sportcomplexen met VITA Sentation powernapstoelen en powernapbedden biedt sporters extra ontspanning en rust.

Maatwerkoplossingen
Ontspanning en rust nemen zijn zeer persoonlijk en niet iedereen kan dat. Het faciliteren van herstel met met FPS ontspanningstechnologie biedt maatwerkoplossingen voor werknemers én sporters.

Implementeer preventie en vitaliteit structureel in het DNA van je organisatie. Met VITA Sentation zorg je ervoor dat je controle hebt op je eigen herstel. Je kunt zelf kiezen welke ontspanningsvorm het beste bij jou past.

Meer weten over welke maatwerkoplossingen VITA Sentation voor jou heeft? Neem contact met ons op.

Interventie en preventie

Fit door de nacht projecten

De onnatuurlijke werkuren van de nachtdiensten zijn extra belastend en hebben ook op het privéleven grote impact. Nachtwerkproblematiek is helaas niet geheel te ondervangen,
maar met de juiste interventies zijn de schadelijke gevolgen
wel te beperken en de nachtdiensten wel draaglijker te maken.

Wij ondersteunen u graag met onze ‘Fit door de nacht projecten’.

Meer over onze projecten
Wat klanten over ons zeggen

Referenties

Adviseur Werk & Gezondheid

Reinier de Graaf ziekenhuis

‘We ontvangen onwijs enthousiaste reacties op de stoelen. We hebben nu een roulatiesysteem, zodat ook andere afdelingen ze kunnen uitproberen. Sommige afdelingen willen ze niet meer kwijt.’

Expert nachtarbeid/ploegendienst

Erasmusmc

‘De VITA Sentation stoelen zetten we bij diverse projecten (o.a. Perfectfit@night) in en al het personeel van het Erasmusmc mag er gebruik van maken.’

Operator Verkeerscentrale

Port of Rotterdam

‘Ik ben echt zo vertrokken en voel me na een herstelprogramma van twintig minuten veel fitter dan daarvoor.’