FPS technologie

FPS (Frequency Physio Support) technologie helpt het lichaam sneller en dieper te ontspannen. Zo vermindert het spierspanning, stimuleert het licht de bloedcirculatie en brengt het de hartslag en ademhaling tot rust. De technologie wordt effectief ingezet voor fysiek én mentaal herstel.

Het geluid dat ‘stress verzacht’ en herstel bevordert

De FPS ontspanningstechnologie is gebaseerd op laagfrequente geluidsgolven. Speciale software stuurt lage geluidsfrequenties tussen 20 en 100Hz vanaf een amplifier in vloeiende bewegingen naar speciale impulsspeakers. Deze impulsspeakers zetten het ontvangen geluid om in zachte trillingen. De vibraties kunnen spiergroepen naar wens ontspannen of stimuleren en ze stimulerende  bloedsomloop licht.

Powernapstoel met FPS ontspanningstechnologie

VITA Sentation powernapstoelen met FPS geluidstechnologie hebben een ontspannende therapeutische werking.

  • Geïntegreerde impulsspeakers
  • Eenvoudige handbediening van de FPS ontspanningstechnologie
  • Ideale lig/zit positie voor powernap

De techniek is volledig weggewerkt, onzichtbaar voor het oog, vrijwel onhoorbaar, maar wel voelbaar én effectief.

Voor ontspanning en activering

Ontspannende programma’s

De ontspannende herstelprogramma’s zijn ontwikkeld om in korte tijd dieper te kunnen ontspannen. Ze verminderen spierspanningen, verlagen de hartslag en geven het lichaam rust. Ideaal voor een powernap of een rustmoment zonder te hoeven slapen.

Pilotstudie FPS-ontspanningstechnologie

Door Prof.dr. Wilder-Smith, voorheen als professor Pain & Nociception verbonden aan de Radboud in Nijmegen, is in februari 2014 een kleine pilot studie uitgevoerd naar de ontspannende werking van FPS. De resultaten laten significante verschillen zien in de mate van ontspanning.
Een FPS ontspanningsprogramma van 20 minuten bleek al voldoende om een diepere vorm van ontspanning te bereiken.

Activerende programma’s

Er zijn ook herstelprogramma’s met een meer activerende werking. Deze hebben een ander ontspanningskarakter en worden ingezet als echte energizers. Ze werken meer stimulerend en kunnen ook gericht worden ingezet bij o.a. spierstijfheid, vermoeide benen en rugklachten.

Wil je zelf FPS ontspanningstechnologie ervaren?

Informeer naar de testmogelijkheden Test het in onze showroom
Extra ondersteuning bij herstel

FPS herstelprofielen

Powernap

Quick fix bij energiedip of vermoeidheid.

Mindfull body

Ontspanning en stimulering van het gehele lichaam.

Empowerment

Energiek opladen voor krachtige inspanning.

Physical focus

Doelgerichte energizers voor fysieke behoeften.

Wellness

Ontspanning en weldaad voor het gehele lichaam.

Op het werk

Goed voor ‘work performance’ en ‘wellbeing at work’, maar ook passend in ‘Fit door de nacht’ projecten.

Het faciliteren van herstel met VITA Sentation concepten met FPS biedt maatwerkoplossingen voor werknemers. Zet daarom het in als preventie- en interventietool en implementeer het structureel in het DNA van de organisatie.

In de (top)sport

Extra herstel met FPS ontspanningstechnologie vergroot het prestatievermogen van een sporter. Zo doende houden de VITA Sentation concepten met FPS de sporter vitaal en energiek.

Met de juiste focus op de individuele behoefte aan herstel en ontspanning kan een sporter met FPS herstelprogramma’s zelf zijn of haar herstel ‘controleren’.

Re-integratie

VITA Sentation concepten met FPS kunnen worden ingezet als extra hulpmiddel in het re-integratieproces.

Het faciliteren van een herstelmoment met FPS biedt namelijk ruimte en rust om even bij te komen en te herstellen. Hierdoor gaat de werknemer met meer energie en meer vertrouwen naar huis.