Fit door de nacht bij de Gasunie

De Gasunie volgt met Fit door de nacht het advies op van de overheid om tot actie over te gaan. Zij faciliteert rust- en herstelmomenten in nacht met VITA Sentation powernapstoelen.

Medewerkers moeten in de nacht alert en geconcentreerd kunnen werken. Dat is lastig als vermoeidheid toeslaat en energie afneemt. Bovendien lopen medewerkers in de nacht extra gezondheidsrisico’s. De overheid adviseert dan ook om nachtwerk, daar waar mogelijk te beperken. Voor bepaalde sectoren is het echter onmogelijk om nachtdiensten af te schaffen. Daar moet het werk echter 24/7 doorgaan. Dit geldt voor de Gasunie en andere bedrijven in de industrie.

Een herstelmoment als interventiemiddel

Een pakket aan interventiemaatregelen moet hen ontlasten. Naast gezonde voeding, lichttherapie en flexibel roosteren zijn voldoende rust en herstel van groot belang. Zo heeft RIVM onlangs ‘Suggesties voor de nacht ’uitgebracht waarin zij een herstel- of rustmoment in de nacht adviseren. Het faciliteren van een herstelmoment wordt hiermee als interventiemiddel ingezet.

In industriële bedrijfstakken zoals de chemie, luchtvaart, olie- en gasindustrie, is men het erover eens; vermoeidheid en verminderde alertheid spelen ’s nachts een grotere rol bij fouten. Door vermoeidheid van medewerkers in de nacht, is de veiligheid in de nacht niet altijd even goed te waarborgen. Het nemen van een rustmoment bij een energiedip verlaagt het risico op fouten en verbetert de concentratie, focus en productiviteit.

Fit door de nacht bij de Gasunie

Gasunie is zich terdege bewust dat de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers door nachtdiensten onder druk staat. Op diverse locaties van de Gasunie zijn ‘Fit door de nacht’ projecten gestart. Samen besteden we extra aandacht aan de nachtproblematiek. Voor medewerkers die ’s nachts moeten werken is een powernap of ander herstelmoment een bijzonder effectief interventiemiddel.

Fit door de nacht bij Gasunie

Gasunie plaatst VITA Sentation powernapstoelen Luxury model

Bewust gekozen voor met VITA Sentation

Om medewerkers voldoende herstel te bieden, heeft Gasunie bewust gekozen voor VITA Sentation. Zij heeft op de locaties in Ommen, Maasvlakte, Zuidbroek en Groningen VITA Sentation powernapstoelen met ontspanningstechnologie staan. De powernapstoelen bieden de ploegendienstmedewerkers de mogelijkheid om tijdens hun nachtdienst even een kort rustmoment te nemen.

Met de FPS technologie kiezen zij ’s nachts (én overdag) zelf hoe zij willen uitrusten en ontspannen. Zo wordt er na de nachtdienst gebruik gemaakt van een empowerment programma om veiliger deel te nemen aan het verkeer en is een korte massage na zwaar fysiek werk ook populair. De ploegendienstmedewerkers hebben dankzij VITA Sentation zelf de regie over hun eigen herstel.

Fit door de nacht projecten in de industriesector

Wij hebben veel ervaring met Fit door de nacht projecten in de industriesector. Zo werken wij o.a. samen met Abbott, Port of Rotterdam en Vattenfall.

Nieuwsbrief voor de industrie

Lees er meer over in onze speciale nieuwsbrief voor de industrie. Wil je ook onze nieuwsbrieven ontvangen? Laat het ons dan weten!

Wil je meer weten over onze dienstverlening en producten, neem contact met ons voor een afspraak op locatie. Informeer ook gerust naar mogelijkheden voor een pilot met onze VITA Sentation concepten.