RIVM geeft suggesties voor gezond werken in de nacht

Het RIVM heeft in samenwerking met experts een folder voor gezond werken in de nacht uitgebracht. Een powernap is volgens de experts een goede interventie.

Het RIVM heeft verschillende suggesties gebundeld en voorgelegd aan experts. Degene waarvan de meeste experts een positief effect verwachten, staan in deze speciale folder. De suggesties zijn duidelijk en helpen om gezonder te werken in de nacht.

Experts geven aan faciliteer een powernap

Zo staat in de brochure ‘Suggesties voor de nacht’ van de RIVM dat experts aangeven: ‘Faciliteer ruimten en mogelijkheden voor een powernap.’

Mensen die ’s nachts werken, hebben een ander dag-nachtritme. Zij zijn actief als het volgens hun bioritme tijd is om te slapen. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Om de risico’s op gezondheidsklachten zoveel mogelijk te verminderen, zijn interventies nodig.

Belangrijke interventie

Het faciliteren van een powernap op het werk is volgens het RIVM een belangrijke interventie. Het helpt nachtwerkers om bij vermoeidheid of verminderde alertheid te ontspannen en snel te herstellen.

Powernapstoelen

Een VITA Sentation powernapstoel is een maatwerkoplossing. De powernapstoel biedt op een zeer comfortabele manier diverse vormen van herstel. Van een powernap tot herstel bij kleine fysieke klachten. De stoelen hebben een optimale powernapstand. We noemen dit ook wel de ideale hartbalans stand.

Een herstelmoment in een VITA Sentation stoel levert je een boost aan energie, verhoogt productiviteit, concentratie en alertheid. De stoelen worden uitgevoerd in kwalitatief hoogwaardig leer.  Je kunt kiezen uit meer dan 50 verschillende kleuren. De stoelen zijn zeer solide, hygiënisch in gebruik en behoeven zeer weinig onderhoud.

Er zijn diverse modellen.  De VITA Sentation LUXURY is het meest populaire model. Dit model is volledig elektrisch verstelbaar. De rug en het been- gedeelte van deze powernapstoel kunnen tegelijk of onafhankelijk van elkaar versteld worden. De meebewegende armleuningen zijn optioneel en bieden extra ondersteuning bij een comfortabele lighouding.

Behoefte aan advies en informatie?

Wij informeren je graag over herstel en powernap. Dit kan op gepaste afstand en met inachtneming van de RIVM maatregelen bij ons in de showroom.

Wij zijn op afspraak open en maken afspraken één op één. Uiteraard zijn wij ook via telefoon (0344-571444) en e-mail info@vitasentation.nl bereikbaar.

Meer weten over de publicatie van het RIVM?

Klink hier voor meer informatie.

Download de RIVM folder 

Folder Suggesties bij werken in de nacht