Waarom is een ‘militaire’ powernap zo goed?

De ‘militaire’ powernap is momenteel een grote hit op Tiktok. Maar wat is een militaire powernap eigenlijk en waarom is deze zo populair? Lees meer over waarom deze powernap methode zo goed werkt en hoe je deze het beste kunt toepassen.

Wat is een Navy Seal powernap?

De Navy Seal powernap dankt zijn naam aan de Amerikaanse oud-militair Jocko Willink die in een interview de methode uitlegt. Het idee is dat je op je rug gaat liggen met je benen iets verhoogd, waardoor je knieën ter hoogte van je hart liggen. Om vervolgens een dutje van 8 tot 10 minuten te doen. Op Tiktok bieden de filmpjes zeer populaire content.

Navy seal power nap

Waarom is een ‘militaire’ powernap zo goed?

Dat heeft te maken met de korte duur van het rustmoment en de houding waarin je ligt.

Dut niet te lang!

Wil je je lichaam en geest een energieboost geven dat is een herstelmoment van maximaal 15 minuten het beste. Je ‘reset’ je lichaam hiermee en beperkt het risico om in diepe slaap te vallen. Diepe slaap wil je namelijk niet. Als je daar uit wakker wordt, kun je last krijgen van slaapinertie (gevoel van slaapdronkenmanschap). Dit houdt in dat je wel wakker bent, maar dat bepaalde delen van de hersenen nog in slaapstand verkeren.

Hart-balans houding

Op je rug liggen met je benen ter hoogte van je hart is de ideale houding voor een powernap. Deze zogenaamde hart-balans houding zorgt er namelijk voor dat je bloedsomloop wordt gestimuleerd en je hartslag daalt. Het biedt de ideale houding voor maximale ontspanning tijdens een kort herstelmoment zoals een powernap.

Artikel in RTL Nieuws

RTL Nieuws schreef een artikel over waarom een ‘militaire’ powernap zo goed is e militaire powernap en ging erover in gesprek met slaapcoach en oud-militair Mark Schadenberg. Schadenberg is lid van de Taskforce Sleep van defensie en was nog niet bekend met deze methode.

Op Tiktok zien we nu veel Navy Seal powernap filmpjes, maar zoals slaapdeskundige Kristel Kasius in het artikel van RTL Nieuws ook aangeeft kun je ook gewoon powernappen in een comfortabele stoel.

navy seal power nap

Lees hier het gehele artikel van RTL Nieuws over de militaire powernap.

Een (militaire) powernap is prettiger in een VITA Sentation powernapstoel

Wij nodigen iedereen van harte uit om eens een powernap uit te proberen in een VITA Sentation powernapstoel. Deze comfortabel stoel is immers speciaal ontwikkeld voor een powernap en heeft een speciale hart-balans stand. Alle VITA Sentation powernapstoelen bieden bovendien een ergonomische lig- én zithouding en maximaal comfort.

 

Hart-balans stand ideaal voor Navy Seal power nap
Hart-balans stand biedt de ideale houding voor een powernap

Probeer de VITA Sentation powernapstoel eens uit en deel in een Tiktok filmpje jouw persoonlijke ervaring met ons!

Meer weten over hoe je de VITA Sentation powernapstoelen kunt uitproberen?

Neem contact met ons op via info@vitasentation.nl of bel  +31 (0)344 571444.