Fit for performance voor profvoetballers

Meer aandacht voor herstel en rust van profvoetballers

Het onlangs gepubliceerde flash rapport van FIFPRO onderschrijft het belang van herstel en rust voor profvoetballers. De voetbalkalender wordt steeds drukker. En daarmee wordt de tijd voor herstel en rust schaarser.

Flash rapport FIFPRO

Het rapport benadrukt dat herstel van geleverde inspanningen cruciaal is voor het behalen van succes. Herstel tussen de trainingen en wedstrijden is belangrijk. Het zorgt er voor dat topvoetballers topprestaties kunnen blijven leveren.

If we want to provide all football fans worldwide with spectacular matches with a high level of creativity, intensity and decision-making skills, we need to provide the players, during the In-season, with sufficient opportunity for recovery on a physical, mental and spiritual level. We need time to recharge the battery. : High Performance Coach Dutch Eredivisie (source: www. FIFPRO.org)

Het belang van adequaat herstel

Prestaties en progressie zijn grotendeels afhankelijk van de mate waarin je als sporter kan herstellen. Korte herstelmomenten tussendoor en na training/wedstrijden zijn een uitstekende manier om fysiek en mentaal herstel te bevorderen.

Professionele aanpak

VITA Sentation is dé specialist in herstel en ontspanning en biedt een ‘Fit for performance‘ aanpak. Met deze aanpak kunnen we elke professionele sporter een unieke vorm van herstel kunnen bieden. Fit for performance is complementair aan de eigen recovery strategie van een topsportlcub. Het draagt bij aan een gezonde sportleefstijl en biedt added value voor elke professionele sporter.

Innovatieve ontspanningstechnologie

Herstelstrategieën van topsportclubs kunnen met behulp van onze innovatieve ontspanningstechnologie meer geïndividualiseerd worden. Het helpt prestatievermindering en de kans op blessures, ziekten en overtraindheid voorkomen. Met de juiste focus op de individuele behoefte aan herstel en ontspanning kan een profvoetballer zelf zijn eigen herstel ‘controleren’.

 

Ervaar zelf onze ‘Fit for performance’ aanpak

Ben je professioneel sporter of begeleid je topsporters en zoek je naar tools voor adequaat herstel?

Neem contact met ons op. Wij delen graag onze kennis en expertise. Ben je nieuwsgierig en wil je de VITA Sentation faciliteiten zelf uitproberen? Informeer naar een proefplaatsing er ervaar zelf de kracht van ontspanning en rust.