Chemours faciliteert powernap op verschillende afdelingen
Productiemedewerkers in Dordrecht kunnen vanaf heden herstellen in de VITA Sentation Luxury powernapstoel.

Het bedrijf is de belangrijkste productielocatie voor fluoropolymeren zoals Teflon™ en Viton™ in Europa. Het is een onderneming met meer dan 200 jaar ervaring in productie van chemicaliën. Veiligheid, gezondheid en milieu zijn topprioriteit.

Herstelmoment voor medewerkers met continu-diensten
Een HR project voor duurzame inzetbaarheid van personeel heeft bij de locatie in Dordrecht geleid tot de aanschaf van powernapstoelen. Chemours biedt hiermee medewerkers in continu-diensten de mogelijkheid om tussen de werkzaamheden door snel te herstellen.

Zonder een moment van herstel neemt de concentratie en het vermogen om informatie op te slaan gedurende de dag af. Voor medewerkers in continue-diensten is de behoefte aan herstel groter en soms zelfs een voorwaarde om de productiviteit op peil te houden.

Bewuste keuze
Arthur Bernaerts, HR Business partner bij Chemours heeft, na gedegen onderzoek, de powernapstoel van VITA Sentation aangeschaft. In overleg met de betrokken medewerkers, de toekomstige powernappers, koos men voor het VITA Sentation LUXURY model.

Men heeft weloverwogen voor dit topmodel gekozen en daarbij waren niet alleen kwaliteit en duurzaamheid van de stoel doorslaggevend. Een andere belangrijke overweging was dat deze powernapstoel een extra lang beengedeelte heeft, ideaal voor lange medewerkers. Verder was voor hen de optie om de stoel in de juiste hart-balans stand in te stellen een belangrijk voordeel.

Powernapstoel biedt unieke hart-balans stand
De hart-balans stand van de VITA Sentation stoelen is uniek. Alle VITA modellen bieden deze meest ideale (ergonomische) zit- ligstand. Het is een stand waarbij de knieën (licht gebogen) een denkbeeldige horizontale lijn vormen met de hartstreek. Het grote voordeel hiervan is dat het hart minimale energie nodig heeft om de bloedcirculatie te reguleren.

De VITA Sentation stoel faciliteert een toegankelijk herstelmoment tijdens de werkuren. Ontspanning helpt bij het vinden van de juiste balans tussen energie en workflow. De VITA Sentation stoelen bij Chemours worden door verschillende productieafdelingen in gebruik genomen.

Chemours Dordrecht powernap

De Chemours productielocatie in Dordrecht

Chemours powernapstoel