Het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres is al jaren een begrip in Nederland.
Het is dé ontmoetingsplek waar sportartsen, orthopeden, (sport)fysiotherapeuten, cardiologen, bedrijfsartsen, huisartsen, onderzoekers en andere professionals in sportgezondheidszorg elkaar treffen en kennis delen over uiteenlopende thema’s op het gebied van sport en geneeskunde.
De 14e editie heeft plaatsgevonden op donderdag 29 november en vrijdag 30 november 2018 in Ermelo.

Ook dit jaar heeft de congresorganisatie een boeiend programma aangeboden bestaande uit een mix van interessante (internationale) keynote sprekers, verdiepende parallelsessies en interactieve workshops. Ook hebben de verschillende netwerkpleinen de bezoekers de mogelijkheid geboden om  bekende en nieuwe vakgenoten te ontmoeten en kennis te kunnen maken met nieuwe technologische ontwikkelingen op gebied van sportbegeleiding.

Op één van de netwerkpleinen hebben de bezoekers kennis kunnen maken met de
VITA Sentation powernapstoel.
De, in de stoel geïntegreerde FPS ontspanningstechnologie biedt interessante toepassingen op het gebied van rust en herstel bij topsporters. Ook bij deze doelgroep is bekend dat de powernap een uitstekend instrument is om te ontspannen en om op het juiste moment te kunnen pieken. Eerder heeft Pieter van den Hoogenband veelvuldig gebruik gemaakt van de powernap en ook Epke Zonderland is een groot fan van de Powernap.

De FPS techniek van de VITA stoel biedt minder ervaren powernappers een uitstekende ondersteuning bij het doen van dit populaire en korte slaapje.  

Een druk bezochte 14e editie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres