Nouryon klinkt misschien als een nieuw bedrijf, maar dat het is zeker niet in Nederland.
Onder veel historische namen als AKU, AKZO en AkzoNobel is dit concern al meer dan honderd jaar actief in Nederland in chemie, kunstvezels, coatings en farmaceutische producten.

Nouryon concentreert zich op essentiële chemie voor een ongelofelijk aantal toepassingen en klanten over de hele wereld. Producten van Nouryon vind je in voedsel, medicijnen, landbouw, bouwmaterialen, en bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. Veiligheid en duurzaamheid staan voorop en samen met klanten, universiteiten en andere partners probeert het concern iedere dag producten op een slimmere en efficiëntere manier te maken.

Het concern is in meer dan 80 landen actief, en tot de portfolio van toonaangevende merken behoren namen als JOZO, Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol. In Nederland zijn er fabrieken in Arnhem, Delfzijl, Geleen, Hengelo, Herkenbosch en Rotterdam.

In het kader van het project duurzame inzetbaarheid van personeel heeft de HR afdeling besloten om de  powernap te introduceren op de locatie Functional Chemicals in Geleen. Natuurlijk kwamen al vrij snel bij een inventarisatie van de mogelijkheden de
VITA Sentation powernapstoelen in beeld en na een korte test was het ei snel gelegd.

De VITA Powernap BASIC bleek voor de mensen van Nouryon over de beste prijs/kwaliteitverhouding te beschikken. De speciale instelmogelijkheden met de inmiddels bekende extra ligstand voor de hart/balans positie en de meebewegende armleuningen gaven de doorslag.

 

AkzoNobel, een historische naam in Nederland, heet nu Nouryon