Aandacht voor de medewerkers van de IC en SEH van het Bravis ziekenhuis. Zij krijgen een VITA Sentation powernapstoel voor herstel en ontspanning.

Powernapstoel voor herstel
Het Bravis ziekenhuis heeft in het kader van Fit door de nacht projecten twee VITA Sentation powernapstoelen van aangeschaft. Zij volgt daarmee andere ziekenhuizen en kiest bewust voor het LUXURY model van VITA Sentation. Deze powernapstoel is volledig elektrisch verstelbaar. Dankzij de ingebouwde ontspanningstechnologie is de stoel multifunctioneel inzetbaar.

De powernapstoel biedt naast een powernap ook andere vormen van herstel. Denk aan een rustmoment zonder te slapen, een mindfulness moment, een energiebooster voor het lichaam, een doelgerichte energizer en een wellness moment. Het is een goed interventiemiddel voor nacht- en ploegendiensten. Daarnaast is de VITA Sentation een aanvulling op bedrijfsfysiotherapie en wordt deze gebruikt bij re-integratie trajecten.

Ontspanningstechnologie
Niet iedereen kan op het werk even gemakkelijk en snel ontspannen. Slapen op het werk vinden mensen ook niet altijd fijn. In een bed gaan liggen doet men liever thuis. Een comfortabele stoel is daarentegen laagdrempelig. De ontspanningstechniek in de VITA Sentation powernapstoel helpt om makkelijker en dieper te ontspannen. Zo zijn er specifieke programma’s voor powernap, ontspanning, activering, lichamelijke klachten en massage. Het Bravis ziekenhuis biedt hiermee haar medewerkers een belangrijke tool voor een goede vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Marcel Elich (teamleider spoedeisende hulp: “We gebruiken de stoel niet alleen voor powernappen. De ontspanningstechniek helpt bij diverse vormen van herstel. Er zijn verschillende herstelprogramma’s. Zo zal de stoel helpen bij vermoeidheid in de nacht en zorgen voor extra ontspanning. Iets dat vooral in deze tijd zeer wenselijk is“. Lees er over op Linkedin.

Juist in de Post COVID tijd
De non-COVID-zorg wordt straks weer uitgebreid. Heel begrijpelijk en voor een deel ook noodzakelijk, maar dat kan alleen met voldoende en fit personeel. Laten we zorgmedewerkers een adempauze gunnen. Bied ze een herstelmoment op het werk, zodat zij even kunnen ontspannen en pauzeren als dat nodig is.

Wij wensen alle zorgmedewerkers in de acute zorg heel veel sterkte in deze zware tijd. Gebruik de powernapstoel voor herstel overdag en ’s nachts. Zorg hiermee voor een betere balans in energie en werkdruk.

Foto: Joyce van den Dungen (meewerkend teamleider ic) in VITA Sentation powernapstoel.