Het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht besteedt extra aandacht aan gezond werken in de nacht. De afdeling Intensieve zorg Kinderen faciliteert een powernap of rustmoment op het werk.

Het UMC Utrecht is begin dit jaar een campagne voor gezond werken in de nacht gestart. Als onderdeel van dit programma hebben wij een uitgebreide presentatie gegeven op locatie over het onderwerp herstel en ontspanning op de werkvloer. Onze speciale aandacht ging daarbij uit naar powernap als interventie voor nachtdiensten.

De Eenheid Intensieve Zorg van het Wilhelmina kinderziekenhuis heeft een VITA Sentation powernapstoel aangeschaft. Zij biedt haar verpleegkundigen en artsen de mogelijkheid om naar behoefte een herstelmoment te nemen of een powernap te doen. De powernapstoel is met veel enthousiasme ontvangen.

Verder zijn er op andere afdelingen pilots gestart om meer medewerkers de powernapstoelen uit te laten proberen.

Gezondheidsrisico’s nachtwerk
Mensen die ’s nachts werken, hebben een ander dag-nachtritme. Zij zijn actief als het volgens hun bioritme tijd is om te slapen. Hierdoor kunnen gezondheidsklachten ontstaan. Om de risico’s op gezondheidsklachten zoveel mogelijk te verminderen zijn interventies nodig.

Een powernap een goede interventie
Het faciliteren van een powernap of herstelmoment op het werk is een belangrijke #interventie en helpt #nachtwerkers bij vermoeidheid of verminderde alertheid te ontspannen en snel te herstellen.

Meer weten over onze aanpak en maatwerkoplossingen?
Wij delen graag onze kennis op het gebied van herstel en ontspanning. Neem contact op voor advies over interventies voor de nachtdienst en herstel op de dag.

De brede inzetbaarheid van de VITA Sentation powernapstoelen zorgt voor een breed draagvlak en biedt herstel op maat als structurele oplossing. Er staan powernapstoelen in o.a. het Radboudumc, ADRZ, Utrechtumc, VUmc, Bravis en OLVG.

Contact: info@vitasentation.nl of bel 0344-571444.