‘Fit door de nacht’ met powernappen; een krachtige interventie voor de nacht. Sinds vorig jaar hebben de verkeerscentrales van de Port of Rotterdam elk een rustruimte ingericht met VITA Sentation stoelen.

Recupereren met powernappen
In de verkeerscentrales van de Port of Rotterdam in de Botlek en in Hoek van Holland weten ze hoe belangrijk een herstelmoment tijdens werktijd is om spanning en stress te verminderen. Het werk van de operators, die 24 uur per dag schepen de Botlek in en uit leiden, is zo intensief dat ze op elke acht uur werk verplicht één uur moeten recupereren.

Voorheen konden de VHS operators op een gewone bank onderuit gaan liggen, maar lukte een kort slaapje niet. Het werk in de nacht bleef daarom extra zwaar. Tegenwoordig maakt het team van VHS operators dagelijks gebruik van VITA Sentation powernapstoelen met FPS technologie.

Leroy Blom is al vier jaar operator in de verkeerscentrale en gebruikt de stoel als het even kan tijdens elke nachtdienst. Hij was vanaf het begin enthousiast over de VITA Sentation powernapstoelen. Hij maakt bijna altijd gebruik van een ontspanningsprogramma.

Leroy Blom:
Ik weet inmiddels dat je van een slaapje van maximaal twintig minuten juist wél herstelt en de programma’s op de stoel duren precies zo lang, sommige ook korter. In het begin durfde ik trouwens op de powernapstoel niet te gaan slapen, omdat ik toch bang was vervelend wakker te worden. Sinds ik het FPS-programma probeerde om bij in slaap te kunnen vallen, doe ik dit steeds vaker. Ik ben dan ook echt zo vertrokken, en moet wel een wekker zetten.”

Op de verkeerscentrales van de Port of Rotterdam zijn speciale rustruimtes ingericht. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de Botlek en de Maasvlakte en bieden alle privacy voor een ontspannen powernap.

Ed van Golden, Teamleider Verkeersafhandeling Divisie Havenmeester Port of Rotterdam:
“Het is mooi dat we op deze manier de impact van de zware diensten kunnen verlagen. Het team merkt echt verschil in hun veerkracht en fitheid dankzij de ontspanningstechnologie.”