Hoe herstellen we op de werkvloer? Is er ruimte voor een herstelmoment?
Onze hersenen zijn er niet op gemaakt om de hele dag ‘aan’ te staan, de concentratie en het vermogen om informatie op te slaan neemt gedurende de dag af en hiermee wordt ook de productiviteit minder.

Hoe verlagen we of voorkomen we overmatige stress bij een te hoge werkdruk?
Maatregelen gericht op het wegnemen van belastende factoren, zijn lastig te vinden binnen organisaties. Een herstelmoment als preventieve maatregel worden ingezet en is een interessante tool in stressbestrijding voor alle medewerkers.

Powernap als herstelmoment
Actief werken aan herstel gedurende de dag leidt tot een hogere productiviteit van medewerkers de rest van de dag. Een powernap is niet zomaar een slaapje, het creëert ook een tijdelijke privacy bubbel in een drukke werkomgeving. Op korte termijn stimuleert het de productiviteit en het concentratievermogen van de werknemer, op lange termijn kan het zelfs stress gerelateerde klachten, slaapproblematiek of een burn-out voorkomen.

Medewerkers die regelmatig ’s nachts werken, lopen de meeste (gezondheids)risico’s en voor deze groep is een powernap misschien wel essentieel te noemen. Daarnaast hebben werknemers die tijdens bijzondere diensten extra alert moeten zijn extra behoefte aan een powernap. Denk bijvoorbeeld aan artsen, meldkamers, piloten en verkeersleiders.

Ideale powernap met VITA Sentation
De VITA Sentation ontspant, herstelt en geeft een boost aan energie, productiviteit, concentratie en creativiteit. De ontwikkelde technologie richt zich op innovatieve wijze op fysiek én mentaal herstel van werknemers. De FPS techniek van het ontspanningsconcept is gericht op het voorkomen en behandelen van stress-gerelateerde klachten.

Een powernap faciliteren is dan ook zeer eenvoudig en laagdrempelig met de powernapstoelen van VITA Sentation.

Doe een powernap
Heeft u interesse om de stoel eens uit te proberen, of organiseert u graag een pilot op de afdeling? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.