Het Havenbedrijf Rotterdam beheert, exploiteert en ontwikkelt het Rotterdamse haven- en industriegebied en is verantwoordelijk voor het handhaven van een veilige en vlotte afhandeling van de scheepvaart.

De verkeerscentrale, verspreid over twee vestigingen, begeleidt zeeschepen door de haven met hulp van het verkeersbegeleidingssysteem. Dit systeem geeft op de verkeerscentrale steeds een overzicht op een groot tv scherm van het scheepvaartverkeer op dat moment met de schepen in de regio. Op deze manier vaart het scheepvaartverkeer vlot en veilig door de haven van Rotterdam.

Medewerkers van de verkeerscentrale werken in continue diensten en hebben behoefte aan een rustmoment zowel overdag als ook tijdens de nachtdienst. In een speciale rustruimte kunnen zij een powernap doen of gewoon even bijkomen van hun inspannende en geconcentreerde activiteiten.

Na een onderzoek naar powernapstoelen heeft een delegatie van de verkeerscentrale in onze showroom in Buren gekozen voor de VITA Sentation LUXURY met FPS technologie. De meerwaarde van het FPS systeem, met name op het gebied van fysiek herstel wordt als een groot voordeel ervaren. Enkele programma’s zijn specifiek gericht op nek- en schouderklachten en rugproblemen.

Hierdoor neemt het Havenbedrijf méér dan alleen een goed-liggende powernapstoel in gebruik.

De stoelen worden geplaatst bij de Verkeerscentrale in Hoek van Holland (VCH) en de Verkeerscentrale in de Botlek (VCR).

De Verkeerscentrale van Port of Rotterdam in de Botlek

De verkeerscentrales in de Botlek en in Hoek van Holland volgen 24/7 alle scheepvaartbewegingen in de regio.

verkeerscentrale Port of Rotterdam powernap