Zorgmedewerkers staan onder enorme druk door de Corona pandemie. Zorginstellingen moeten een zeer groot beroep doen op al hun personeel en de werkdruk is ongekend hoog. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn verworden tot schaarse goederen. Uitval van personeel kunnen we ons niet veroorloven.

Hoe kunnen we hen ontlasten?
Nederland zit op dit moment al tegen de maximale bezettingsgraad van IC’s aan. Het personeel draait lange diensten en wordt blootgesteld aan het virus. Op IC’s in heel het land kijkt men naar mogelijkheden om personeel te ontlasten op het werk. Dit is erg belangrijk en voor de langere termijn een absolute must. De medewerkers hebben we nu én na de crisis heel hard nodig.

Een snelle en effectieve manier om zorgpersoneel op korte termijn te ontlasten, is het faciliteren van herstelmomenten voor, tijdens of na diensten. Een herstelmoment biedt hen de mogelijkheid om in zeer korte tijd (+/- 12 minuten) fysiek en mentaal te herstellen. Een powernap is slecht één vorm van herstel die verpleegkundigen en artsen op het werk kunnen doen.

Voldoende herstel en ontspanning waren voor de Corona crisis al grote onderwerpen, maar zijn nu verworden tot cruciale topics. Ziekenhuizen hebben structureel een passende oplossing nodig. De keuze in faciliteiten die men nu aanschaft moet weloverwogen worden genomen. Er zijn diverse faciliteiten, maar kijk naar de best passende oplossingen.

VITA Sentation stoelen zijn breed inzetbaar
Wij hebben veel ervaring met het adviseren over en het faciliteren van ontspanning voor patiënten én zorgmedewerkers. Denk bijv. aan Parkinson patiënten, waarbij hoge spanning een groot probleem is, of bij topsporters die tussen intensieve en fysiek zware trainingen door snel en goed moeten herstellen, maar denk ook aan verpleegkundigen en artsen die tijdens hun (nacht)dienst behoefte hebben aan herstel.

VITA Sentation powernapstoelen met ingebouwde ontspanningstechniek bieden meerdere vormen van herstel. Ze zijn zeer breed inzetbaar, naast de bekende powernap bieden de stoelen ook herstel zonder te hoeven slapen en ontspanning- en activeringsprogramma’s. De stoelen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en modellen, zo is het ook mogelijk om bedrijfsbreed verschillende modellen en/of uitvoeringen te bieden en zijn er geen grote budgetten voor nodig zijn.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze oplossingen voor herstel op het werk? We delen graag onze ervaring en kennis en helpen je graag. Stuur ons gerust een bericht via LinkedIn of mail. Bellen kan natuurlijk ook!