Diepe ontspanning

Dé basis voor ieder herstel!

FPS geluidsgolven techniek

VITA Sentation stoelen zijn uitgerust met FPS, een innovatieve technologie gebaseerd op laagfrequente geluidsgolven. Volledig weggewerkt in het binnenwerk van de stoel, onzichtbaar, nagenoeg onhoorbaar, maar wel voelbaar én effectief.

Aan de hand van speciale software worden lage geluidsfrequenties tussen 20 en 100Hz vanaf een amplifier in vloeiende bewegingen naar vier speciale impulsspeakers gestuurd en wordt het ontvangen geluid omgezet in zachte trillingen. Hierdoor ontstaan vibraties die spiergroepen en de bloedsomloop stimuleren. De software regelt ook het circuleren van geluidgolven, van het hoofd naar de benen en terug.

Door het variëren van frequenties, pulsatie en circulatie kan er gericht worden gewerkt aan: reducering van pijnklachten, stimulering van de bloedsomloop, vermindering van spierspanning en vermindering van onrustklachten en stress.

Programma’s voor ontspanning en activering
Met de geïntegreerde techniek in de VITA Sentation worden programma’s aangestuurd die resulteren in een diepe vorm van ontspanning én daardoor tegelijkertijd doelgericht werken aan het wegnemen van fysieke klachten. Krachtig en bovenal effectief.

Naast een keuze uit zowel activerings- als ook ontspanningsprogramma’s, zijn er specifieke programma’s voor b.v. klachten in de nek, schouder, heup en onderrug en bij slaapproblemen. De kracht van de behandeling kan, door het aanpassen van de volumes tijdens de duur van het programma (tussen 12 en 40 minuten), nog worden opgevoerd. Zo personaliseert u eenvoudig uw eigen relax- en behandelmomenten.

Er zijn specifieke programma’s voor de Powernap en algemene ontspanning, maar ook  voor de behandeling van klachten in o.a. de nek, schouder of onderrug.

tabletbediening vita sentation