Powernappen met impuls

Voor ontspanning én activering

Powernappen met FPS technologie

De VITA Sentation powernapstoelen kunnen naar wens worden voorzien van FPS technologie. Deze techniek is gebaseerd op laag-frequente geluidsgolven en richt zich op innovatieve wijze op fysiek én mentaal herstel.

Aan het uiterlijk van de stoel met FPS is niets te zien, want de techniek is volledig weggewerkt in het binnenwerk van de stoel. Het is hiermee onzichtbaar, nagenoeg onhoorbaar, maar wel voelbaar én effectief.

Samen met fysiotherapeuten en specialisten hebben wij deze techniek verder ontwikkeld. VITA Sentation biedt specifieke programma’s voor powernap en algemene ontspanning, maar ook voor activering en klachten in o.a. de nek, schouders, heup en onderrug. De ontspanningstechnologie biedt bovendien verlichting bij slaapproblemen die vaker voorkomen bij mensen die werkzaam zijn in de nachtdienst.

FPS technologie is geen vereiste voor een goede powernap, maar biedt wel meer. De VITA Sentation powernapstoelen zijn daarom met én zonder FPS leverbaar.

Op de golven van geluid

Een VITA Sentation powernapstoel met FPS heeft een bijzonder hart.

Aan de hand van software worden lage geluidsfrequenties tussen 20 en 100Hz in vloeiende bewegingen naar vier impuls-speakers gestuurd. Het ontvangen geluid wordt omgezet in zachte trillingen, hierdoor ontstaan vibraties die spiergroepen en de bloedsomloop stimuleren.

Door het gebruik van een variatie in frequenties treedt resonantie op en ontstaan vibraties in het lichaam. Juist de wisselingen (het aantal stappen) in een programma zorgen voor een lichte verbetering van de bloedsomloop.

De pulserende bewegingen van de geluidsgolven bepalen de mate van ontspanning en activering. Korte pulsen zorgen voor een activerende werking van specifieke spieren, zoals schouder-, nek-, en onderrugspieren en lange pulsen zorgen voor ontspanning zoals powernap.

De krachtregeling naar de impulsspeakers kan separaat worden bediend. Zo kun je tijdens behandeling de intensiteit eenvoudig ‘finetunen’ met de + en – knoppen op de handbediening. Het is niet zo dat een harder volume altijd een beter effect geeft.

FPS techniek stimuleert een diepere ontspanning en zorgt voor sneller herstel. Neem plaats in de stoel, selecteer een programma naar wens en met slechts één druk op de knop kun je direct genieten van jouw rustmoment.

ideale hartbalans comfort stoel