Erasmus MC ontvangt van AZ hulp voor IC medewerkers
Voetbalclub AZ stelt speciale ontspanningsfaciliteiten ter beschikking voor Intensive Care medewerkers van het Erasmus MC.

De Intensive Care afdeling van het Erasmus MC in Rotterdam neemt deze week honderden Corona patiënten op. Hiermee komt er een enorme druk op alle verpleegkundigen en artsen op de IC.

Hoog risico op overbelasting en oververmoeidheid ten tijde van Corona
Deze werkdruk zorgt voor een ongekend hoog risico op overbelasting en oververmoeidheid. Terwijl een maximale inzetbaarheid gedurende deze crisis van groot belang is. Uitval van medewerkers kunnen ziekenhuizen zich niet veroorloven, want zij staan in de frontlinie in de strijd tegen COVID-19.

Het Erasmus MC kijkt daarom naar mogelijkheden om hen, daar waar het kan, te ontlasten op het werk. Met de lange werkdagen en -nachten is rust en slaap schaars. Om verpleegkundigen en artsen te ontlasten zijn rustmomenten voor snel herstel een goede interventie.

VITA Sentation powernapstoelen voor Erasmus MC
Om het Erasmus MC op de zeer korte termijn te kunnen helpen, hebben wij gekeken naar mogelijke oplossingen. En bij de Alkmaarse profclub AZ hebben ze al veel ervaring met herstel en ontspanning. Spelers maken daar al geruime tijd gebruik van VITA Sentation stoelen die voorzien zijn van  FPS ontspanningstechnologie. De stoelen bieden de topsporters snel en effectief herstel na intensieve en fysiek zware trainingen.

Nu de voetballers thuis moeten blijven, niet meer op de club trainen en geen wedstrijden meer spelen, maken zij geen gebruik van de stoelen. AZ geeft de IC- verpleegkundigen en artsen van het Erasmus MC de stoelen in bruikleen zodat zij tussentijds kunnen herstellen, en als het kan, de zo nodige rust nemen.

Foto rechtsonder: V.l.n.r. Ron Vlaar en Stijn Wuytens

Wij willen alle medewerkers van de Intensive Care van het Erasmus MC bedanken voor hun geweldige inzet en zorg!

Zoals het motto van AZ luidt ‘Samen naar Victorie’ in de bestrijding van COVID-19.