In juni heeft Kasper Jansen van Nap@work een gebruikerstest uitgevoerd met de VITA Sentation model Luxury voor het doen van een powernap. Leest u verder over zijn bevindingen.

‘De strakke lijnen van het frame en het professionele design van de stoel geven deze powernapstoel een moderne uitstraling. De half liggende zitpositie nodigt uit om de stoel uit te proberen. De afwerkingskwaliteit is hoog en geeft een gevoel van luxe. Stevige en comfortabele ergonomische half liggende zitpositie. De stoel heeft een volledig verstelbaar rug- en beengedeelte. De producent claimt dat de hart-balans stand, met de knieën op een denkbeeldige horizontale lijn met het hart, de ideale positie creëert voor rust en herstel. 

In de stoel is een Frequency Physio Support (FPS) systeem met geluidsgolven verwerkt dat nauwelijks hoorbare, maar wel voelbare trillingen produceert die de ontspanning bevorderen. De ontspannende werking van dit systeem is wetenschappelijk getest door de Radboud Universiteit. Een tablet met app biedt zowel ontspannende als ook activerende programma’s. Doordat de trillingen van het FPS systeem nauwelijks hoorbaar zijn en de half liggende zitpositie vertrouwd voelt is het makkelijk ontspannen in deze powernapstoel.

De Vita Sentation powernap stoelen zijn er in verschillende uitvoeringen, met vaste of verstelbare zitpositie, met of zonder FPS systeem. De bijgeleverde tablet app biedt verschillende programma’s. De producent biedt binnenkort ook een groene privacywand aan, ontwikkeld i.s.m. de TU Delft, waardoor makkelijk een compacte relaxhoek gecreëerd kan worden.’

ideale hartbalans comfort stoel


De samenwerking met Nap@work zorgt ervoor dat bij de implementatie van de powernap binnen een organisatie, leidinggevenden en personeelsleden exact weten op welke wijze een ontspanningsmoment 
het beste rendement oplevert.

Voor meer informatie kijk op http://www.napatwork.nl/