Op de 20ste internationale IEA conferentie in augustus in Florence is het VITA Sentation project van de TU Delft in samenwerking met NEWAS B.V. bekroond met een Award.

Een groep internationale professionals op het gebied van ergonomie en verenigd in de Int. Ergonomics Association (I.E.A.) overleggen en wisselden weer interessante innovaties uit op het gebied van nieuwe ergonomische toepassingen met als doel de leefomgeving te verbeteren.

Het thema van dit congres was ‘creativiteit in de praktijk’ en had als focus om de resultaten van onderzoek en innovaties om te zetten in concrete acties om de kwaliteit van de leef- en werkomgeving te verbeteren.

Prof. Peter Vink, initiatiefnemer van het TU onderzoek en prominent lid van de IEA heeft het project met de VITA Sentation stoel voorgedragen voor de jaarlijkse Award van de IEA en kreeg de award uitgereikt.

Masterstudent Tessa van de Krol organiseerde gebruikerstesten van de VITA Sentation stoel op Rotterdam/The Hague Airport en ontwierp een module om in grote ruimtes een rustplek te creëren waarbij gebruikers in een rustige omgeving een powernap konden doen in een VITA Sentation stoel

In juni studeerde Tessa af aan de opleiding Design for Interaction van de Faculteit Industrial Design Engineering van de TU in Delft met het project ‘design of a relaxing environment for air travellers’

ontspanningsconcept vliegveld

Ideale rustplekken met VITA Sentation stoelen in een luchthavengebouw

Schiphol Amsterdam airport

Presentatie VITA Sentation PASS ME project op Schiphol Amsterdam Airport