Bij de TU in Delft worden nieuwe producten en productcombinaties uitgebreid getest.
O.a. op de afdeling Applied Labs wordt onderzoek gedaan ten behoeve van de afdeling Industrial Design Engineering. Hier wordt een stap verder gemaakt dan bij de conventionele tests in een labomgeving, in die zin dat de product- of productservice is ontworpen voor en geëvalueerd in een meer realistische en dus complexere omgeving. Bij ieder onderzoek leidt dit tot nieuwe inzichten en betere voorspellingen van gebruikersinteracties in de echte gebruikerswereld.

Sinds 5 februari kunnen studenten en personeel de VITA Sentation en een selectie van de programma’s zelf testen, beoordelen en ons van interessante feedback voorzien. De stoel staat de komende twee maanden in een rustige hoek van Applied Labs in een rustieke zee/strand atmosfeer.

De komende maanden zullen door masterstudent Tessa van de Krol ook nieuwe ontwerpen voor de directe omgeving van de VITA stoel worden ontwikkeld en getest.

Eerder is de VITA Sentation door de TU getest op Rotterdam/The Hague Airport als faciliteit  voor algemene ontspanning bij reizigers.